top of page

37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС


26 квітня 2023 року - 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи та світу. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

У Великоновосілківському ЗЗСО І-ІІІ ступкнів № 2 були проведені відповідні тематичні заходи:

1. Тематичні виховні години в усіх класах: «Найбільша екологічна катастрофа сучасності», «37 рік Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього», «Екологічні проблеми України після Чорнобильської аварії», «Чорнобиль не має минулого!», «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять», «Чорнобиль: біль і трагедія України», «З болем у душі», «26 квітня – день пам’яті Чорнобильської трагедії». «Історія, яку не можливо забути ніколи».

2. Перегляд відеофільмів: «Аварія на ЧАЕС: як це були і що сталося насправді?!», «16 маловідомих фактів про Чорнобильську АЕС», «Хроніки аварії на 4 енергоблоці Чорнобильської АЕС. Прип’ять», «Місто-привид», «Книга-мандрівка. Україна. Чорнобиль (5 серія)».

3. Віртуальні екскурсії (7-і класи): «Віртуальна екскурсія Чорнобильською зоною відчуження», «Національний музей «Чорнобиль».

4. Розробка власних проєктів-презентацій здобувачами освіти 8-9 класів під загальною назвою «Твій біль, Україно, - Чорнобиль».

5. Створення малюнків та плакатів на екологічну тематику здобувачами освіти 1-4 класів «Чорнобиль очима дітей»

6. Вікторини зі здобувачами 5-6 класів «Що я знаю про аварію на ЧАЕС?!», «І лине Чорнобильський дзвін…»

7. Дискусійне обговорення проблем екології України зі здобувачами освіти 10-11 класів «Аварія на ЧАЕС змінила світ».

8. Інформаційний дайджест від представників учнівського самоврядування «Чорнобиль не має минулого»

9. Вшанування пам’яті постраждалих біля пам’ятників жертвам аварії на ЧАЕС із покладанням квітів.

Наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь – знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому. Вирвавшись з-під влади недбайливих господарів, вона спричинила людські жертви біль і спустошення. Згадаємо сьогодні всіх тих, хто рятував нашу країну від жорстокого атома, хто віддав своє життя в ті жахливі хвилини, не залишивши свої пости та самовіддано боровся з трагедією.

Ті, що згоріли в огні

В перші хвилини двобою,

Землю прикрили собою,

Як їхні батьки на війні.

Не залишили пости,

Мужньо стояли на герці.

Пам’ятник їм вознести

Треба у кожному серці.



9 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Імунізація - це важливо

З 21 по 27 квітня 2024 року буде проходити Європейський тиждень імунізації. Мета цього заходу – підвищити серед громадськості розуміння важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань т

bottom of page