top of page

8 травня-День пам'яті та примирення

Друга світова війна 1939–1945 років стала найбільшою трагедією загальносвітового масштабу у ХХ ст. Забравши десятки мільйонів життів, зламавши долі сотням мільйонів людей, зруйнувавши вщент цілі міста й навіть країни, вона проклала свій кривавий шлях також і Україною.

Фронт двічі прокотився землями України — спочатку із заходу на схід, потім зі сходу на захід. Мільйони українців поклали життя заради перемоги над нацизмом і відновлення миру. Мільйони зазнали поневірянь під час і після завершення війни, яка давалася взнаки впродовж наступних десятиліть і є відчутною до сьогодні.

Зламані долі тих, хто опинився у таборах чи у вимушеній еміграції вже після завершення війни, вибухи боєприпасів, які з часів війни таїлися в землі, а потім калічили й убивали вже у мирний час, важкі хвороби й тяжкий тягар суму за загиблими по сьогодні не відпускають людей у всьому світі.

Сьогоднішній день присвячений пам’яті понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

З нагоди пам’ятної дати, у Великоновосілківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 були проведені тематичні виховні години «Через роки», «Ми пам’ятаємо», «Шлях до перемоги» (у рамках уроків історії України). Здобувачі освіти закладу долучилися до акцій пам’яті та поклали квіти до пам’ятників загиблим у Другій світовій війні.

Вічна і світла пам'ять воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам'ятаємо їхній подвиг і всі злочини гітлерівського режиму. Без подвигу героїв не було б ні сучасної Європи, ні європейського майбутнього України.

Подвиг воїнів Перемоги гідно продовжують українські солдати, захищаючи Україну ціною власного життя. Ми Пам'ятаємо всіх,хто відчув присмак тієї війни. Ми не пробачимо тим, хто приніс війну до нашого дому сьогодні!


Вічна пам'ять та вічна слава ГЕРОЯМ України!



43 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Імунізація - це важливо

З 21 по 27 квітня 2024 року буде проходити Європейський тиждень імунізації. Мета цього заходу – підвищити серед громадськості розуміння важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань т

bottom of page