top of page

День української писемності та мови


9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. На державному рівні свято День українс


ької писемності та мови було затверджене відносно недавно – у 1997 році тодішнім президентом Леонідом Кучмою був підписаний указ про внесення цієї пам’ятної дати у календар. У цей день проводяться різноманітні тематичні заходи, мета яких полягає у тому, щоб виховати у молодих поколінь повагу до рідної мови та народних традицій. Також, починаючи з 2000 року, щорічно у цей день відкривається Міжнародний конкурс знавців української мови. Це свято є даниною одному з най


цінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими попередниками. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ. Учнівське самоврядування Великоновосілківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2,у рамках заходів загальношкільного проєкту «Доброго вечора, ми з України!», підготувало 2 випуск хакатону "Як правильно говорити українською", де розкажуть декілька цікавих фактів про це свято.

У всьому світі відомо, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в одну націю. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку держави.

Вітаємо вас, шановні громадяни, з Днем української писемності та мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я зміцнення нашої Батьківщини - України.


8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page