top of page

Міжнародний день шкільних бібліотек


Засновником цієї календарної події виступає всесвітня організація ЮНЕСКО, за ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек, і вперше свято було проведено в 1999-му році. Дата святкування Міжнародного дня шкільних бібліотек в багатьох країнах, зокрема і в Україні - щорічно в четвертий понеділок жовтня.

Важливість забезпечення та поширення грамотності, всіляке сприяння належному навчанню - один з основних пріоритетів сучасного суспільства й атмосфера, яка створюється професійними бібліотекарями, найбільш сприятлива у цьому процесі.

З нагоди свята класними керівниками 5-х класів були проведені тематичні виховні заходи «Книга в моєму житті», «Мудрість світу - книга», під час яких діти згадали, у чому важливість книги в їхньому житті, для чого потрібно читати, дізналися про найбільші бібліотеки світу та України, відповіли на питання від шкільного бібліотекаря, поділилися враженнями щодо останньої прочитаної книжки.

Книжковий світ - то особливий світ.

Він, як магніт, притягує до себе.

Коли читати вмієш з юних літ,

Для тебе книга - це безкрає небо.



8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Відкриваймо Україну!

18 квітня - Міжнародний день пам'ятників та історичних місць. Щоб привернути увагу до історичної та культурної спадщини Батьківщини, здобувачі освіти підготували фотовиставку "Подорож історичними місц

bottom of page